Explore Skavsta – utrymme att tänka stort. Och nytt.

Explore Skavsta är ett unikt, expansivt område med utrymme att tänka stort. Och nytt. Här finns flexibla ytor som låter idéer ta plats och form, idag och över tid. Området ligger strategiskt placerat vid Mälardalens kustlinje. Med närhet till Stockholm, E4, Östersjöns djupaste hamn och Stockholm Skavsta Airport finns hela världen inom räckhåll. Upptäck, utveckla och utforska Explore Skavsta tillsammans med oss! 

Miljontals kvadratmeter möjligheter

Explore Skavsta är den självklara platsen för framåtlutade företag och verksamheter. Här finns flexibla ytor som låter idéer ta plats och form, idag och över tid och i sammanhang där människor och samarbeten står i fokus. Explore Skavsta är ett 4,84 miljoner kvadratmeter stort område. Det är lika stort som 13 Gamla stan i Stockholm. Här finns kvadratmeter att hyra, lediga lokaler att upptäcka och disponibla ytor att förvalta. Fullt utbyggt finns mer än 10 000 arbetstillfällen här.  

Med 7 minuter till Nyköping, 20 minuter till Östersjöns djupaste hamn i Oxelösund, 60 minuter till Stockholm och med den internationella flygplatsen Stockholm Skavsta Airport i området är Explore Skavsta nära både Sverige och världen.

Utrymme att tänka stort. Och nytt.

Stora möjligheter på stor yta eller små idéer som får plats att växa. Explore Skavsta är en accelerator för idéer och verksamheter som behöver utrymme att tänka stort. Och nytt. Med möjligheter både här och nu och i framtiden är Explore Skavsta ett område för de verksamheter som vill vara med och forma sin framtid.

Starten på något nytt

Först ut i området är 600 000 kvadratmeter mark som ska växa och bli en samlad plats för verksamheter. Området är detaljplanerat - som företagare kan du vara med från start med stora möjligheter att påverka. Letar du ny plats för din verksamhet, kontakta oss redan idag

Oexploaterad mark - en bra grund för helhetssatsning

Stora delar av marken är oexploaterad. Vi utvecklar området tillsammans med Nyköpings kommun, som har tagit fram ett planprogram för området.  

Explore Skavsta - en del av Arlandastad Group

2022 förvärvade Arlandastad Group de 4,84 miljoner kvadratmeterna mark i Skavsta, vilket inkluderade Stockholm Skavsta Airport. 

Explore Skavsta ägs och förvaltas av Arlandastad Group, ett fastighetsutvecklingsbolag med kraft att förverkliga visioner. Genom vår förmåga att se och ta tillvara potentialen i stora strategiskt placerade områden, skapar vi värde som växer för våra investerare och för samhället i stort.  

Arlandastad Group äger också 2,9 miljoner kvadratmeter mark i Explore Arlandastad. Läs mer om verksamheten i Explore Arlandastad. 

Kontakta oss gärna