Vi gillar nyfikna människor - här hittar du våra nyheter!

För oss är utveckling en självklarhet - och ständiga förändringar en förutsättning. Var med när det händer och missa inte våra nyheter och pressmeddelanden.

Här hittar du bilder för nedladdning.

Presskontakt

Välkommen att kontakta oss på press@arlandastad.se
 

Nyheter om och från Explore Skavsta

Alla våra nyheter finns i vårt nyhetsrum.

Smidigare parkering i Skavsta med nytt samarbete

Nu blir det ännu enklare att parkera på Skavsta och Stockholm Skavsta Airport. Under sommaren tar Matchedin över utveckling och drift av parkeringsverksamheten. 

Två topprekryteringar ska driva utvecklingen i Skavsta

Skavsta stärker organisationen med Brett Weihart som ny vd för Stockholm Skavsta Airport och Daniel Christensen som chef för fastighetsförädlingen i Explore Skavsta. Brett och Daniel tillträder sina nya roller under augusti 2024. De ska tillsammans driva utvecklingen i Skavsta.

Utformningen av framtidens Skavsta fortsätter

I arkitekttävlingen Europan 17 tävlade sju bidrag om hur Skavstaområdet i Nyköping kan utvecklas i framtiden. Bidraget ”Skavsta Forest City” vann och nu tas nästa steg mot att förverkliga planerna.

Förvärv och JV: Nu bygger vi för dem som ska bygga Skavsta

Utvecklingen i Skavsta fortsätter, nu med goda grannar. Arlandastad Group, genom dotterbolaget Stockholm Skavsta Flygplats AB, förvärvar 50 procent av fastigheten Lund 3:8 i Skavsta. Tillsammans med Fjellskärs Gård AB ingår parterna ett joint venture för att utveckla fastigheten tillsammans. Ambitionen är att skapa en samlad plats för de verksamheter som ska bygga Skavsta.

Stockholm Skavsta Flygplats AB säljer mark till Connect Skavsta Property AB

Arlandastad Group, genom dotterbolaget Stockholm Skavsta Flygplats AB, avyttrar cirka 7 300 kvm mark i Skavsta för 17 Msek till Connect Skavsta property AB.

Pressbyrån förlänger avtal med Explore Skavsta på Stockholm Skavsta Airport

Pressbyrån har sedan många år varit etablerade på Stockholm Skavsta Airport. Nu förlängs avtalet mellan hyresvärden Explore Skavsta och Reitan Convenience som är Pressbyråns ägare. 

Explore Skavsta bygger större lokaler åt Kustbevakningen

Kustbevakningsflyget, som är en del av Kustbevakningen, är sedan många år tillbaka baserade på Skavsta. När deras behov av större lokaler med fler kontorsrum behövde lösas föll valet på en modullösning.

Ny restaurang öppnar på Stockholm Skavsta Airport

Restaurang Ät som sedan april 2023 är etablerade på flygplatsen öppnar nu sin andra restaurang. I den nyrenoverade restaurangen erbjuds vällagad mat med street food-touch och varje vardag dagens lunch. 

Extra välkommen Mikael Lidström som interimschef Fastighetsförädling för Explore Skavsta

Maria Karlsson, chef för Fastighetsförädling i Explore Skavsta, har nyligen meddelat att hon går vidare till nya utmaningar inom Norrköpings kommun. Under en övergångsperiod, fram till att en permanent lösning är på plats, kommer Mikael Lidström att axla rollen.

”Skavsta Forest City” vann arkitekttävling

Tävlingen Europan 17 är avgjord. I Nyköping, Skavsta tävlade sju bidrag och ”Skavsta Forest City” vann.