Vi gillar nyfikna människor - här hittar du våra nyheter!

För oss är utveckling en självklarhet - och ständiga förändringar en förutsättning. Var med när det händer och missa inte våra nyheter och pressmeddelanden.

Här hittar du bilder för nedladdning.

Presskontakt

Välkommen att kontakta oss på press@arlandastad.se
 

Nyheter om och från Explore Skavsta

Alla våra nyheter finns i vårt nyhetsrum.

Stockholm Skavsta Flygplats AB säljer mark till Connect Skavsta Property AB

Arlandastad Group, genom dotterbolaget Stockholm Skavsta Flygplats AB, avyttrar cirka 7 300 kvm mark i Skavsta för 17 Msek till Connect Skavsta property AB.

Pressbyrån förlänger avtal med Explore Skavsta på Stockholm Skavsta Airport

Pressbyrån har sedan många år varit etablerade på Stockholm Skavsta Airport. Nu förlängs avtalet mellan hyresvärden Explore Skavsta och Reitan Convenience som är Pressbyråns ägare. 

Explore Skavsta bygger större lokaler åt Kustbevakningen

Kustbevakningsflyget, som är en del av Kustbevakningen, är sedan många år tillbaka baserade på Skavsta. När deras behov av större lokaler med fler kontorsrum behövde lösas föll valet på en modullösning.

Ny restaurang öppnar på Stockholm Skavsta Airport

Restaurang Ät som sedan april 2023 är etablerade på flygplatsen öppnar nu sin andra restaurang. I den nyrenoverade restaurangen erbjuds vällagad mat med street food-touch och varje vardag dagens lunch. 

Extra välkommen Mikael Lidström som interimschef Fastighetsförädling för Explore Skavsta

Maria Karlsson, chef för Fastighetsförädling i Explore Skavsta, har nyligen meddelat att hon går vidare till nya utmaningar inom Norrköpings kommun. Under en övergångsperiod, fram till att en permanent lösning är på plats, kommer Mikael Lidström att axla rollen.

”Skavsta Forest City” vann arkitekttävling

Tävlingen Europan 17 är avgjord. I Nyköping, Skavsta tävlade sju bidrag och ”Skavsta Forest City” vann.

Framtidens Skavsta – vinnare i arkitekttävling presenteras 5 december

Hur kan framtidens Skavsta se ut? Sju bidrag är nominerade till finalen i arkitekttävlingen Europan 17. Den 5 december presenteras vinnaren i en ceremoni på Stockholm Skavsta Airport. 

Ätpunkt Gruppen expanderar på Stockholm Skavsta Airport – öppnar nytt restaurangkoncept i terminalen

I våras öppnade ett nytt mat- och dryckesutbud på Stockholm Skavsta Airport då Ätpunkt Gruppen etablerade sig på flygplatsen. Nu byggs restaurangdelen mellan incheckning och säkerhetskontroll om för att kunna erbjuda vällagad mat och dagens lunch till både de som reser och för allmänheten. 

Explore Skavsta blir ny hubb för Nordens största hållbarhetskonferens

Arlandastad Group är ny hubbarrangör för A Sustainable Tomorrow. Med två hubbar, en i Arlandastad och en i Skavsta, vill bolaget uppmärksamma vikten av samverkan för att accelerera utvecklingen mot en mer hållbar framtid. Tillsammans med Sigtuna kommun och Nyköpings kommun livesänder båda hubbarna A Sustainable Tomorrows framtids- och hållbarhetskonferens den 15 september.

Fokus på Skavsta i stadsbyggnadstävling för unga

Europan är en internationell stadsbyggnads- och arkitekturtävling för professionella team[SL1]  under 40 år. I årets tävlingsomgång deltar Nyköpings kommun tillsammans med Explore Skavsta och Region Sörmland.