Explore Skavsta – Sveriges nästa knutpunkt

Explore Skavsta är ett unikt, expansivt område med utrymme att tänka stort. Och nytt. Här finns flexibla ytor som låter idéer ta plats och form, idag och över tid. Området ligger strategiskt placerat vid Mälardalens kustlinje. Med närhet till Stockholm, E4, Östersjöns djupaste hamn och Stockholm Skavsta Airport finns hela världen inom räckhåll. Upptäck, utveckla och utforska Explore Skavsta med oss! 

Miljontals kvadratmeter möjligheter

Explore Skavsta är ett 4,84 miljoner kvadratmeter stort område och den självklara platsen för framåtlutade företag och verksamheter. Här står människor och samarbeten i fokus. Redan nu finns kvadratmeter att hyra och lediga lokaler att upptäcka. Fullt utbyggt räknar vi med att det finns mer än 10 000 arbetstillfällen här. Med möjligheter både här och nu och i framtiden är Explore Skavsta ett område för de verksamheter som vill vara med och forma sin framtid.

Unikt, expansivt läge

  • 7 minuter till Nyköping
  • 60 minuter till Stockholm
  • 10 minuter till E4
  • 20 minuter till Östersjöns djupaste hamn i Oxelösund
  • 0 minuter till den internationella flygplatsen Stockholm Skavsta Airport 

När den nya dubbelspåriga järnvägen Ostlänken med resecentrum centralt placerat nära flygplatsterminalen står klar förbättras och förkortas kommunikationerna till och från Stockholm, Norrköping och Linköping än mer. 

Explore Skavsta - Sveriges nästa knutpunkt. 

Starten på något nytt

Först ut i området är 600 000 kvadratmeter mark som ska växa och bli en samlad plats för verksamheter. Området är detaljplanerat - som företagare kan du vara med från start med stora möjligheter att påverka. Letar du ny plats för din verksamhet, kontakta oss

Oexploaterad mark - en bra grund för helhetssatsning

Stora delar av marken är oexploaterad. Vi utvecklar området tillsammans med Nyköpings kommun, som har tagit fram ett planprogram för området.  

Explore Skavsta - en del av Arlandastad Group

2022 förvärvade Arlandastad Group de 4,84 miljoner kvadratmeterna mark i Skavsta, vilket inkluderade Stockholm Skavsta Airport. Området är lika stort som 13 st Gamla stan i Stockholm.

Arlandastad Group är ett fastighetsutvecklingsbolag med kraft att förverkliga visioner. Genom vår förmåga att se och ta tillvara potentialen i stora strategiskt placerade områden, skapar vi värde som växer för våra investerare och för samhället i stort.  

Arlandastad Group äger också 2,9 miljoner kvadratmeter mark i Explore Arlandastad. Läs mer om verksamheten i Explore Arlandastad. 

Kontakta oss gärna