Explore Skavsta blir ny hubb för Nordens största hållbarhetskonferens

PUBLICERAT 03 juli 2023

Arlandastad Group är ny hubbarrangör för A Sustainable Tomorrow. Med två hubbar, en i Arlandastad och en i Skavsta, vill bolaget uppmärksamma vikten av samverkan för att accelerera utvecklingen mot en mer hållbar framtid. Tillsammans med Sigtuna kommun och Nyköpings kommun livesänder båda hubbarna A Sustainable Tomorrows framtids- och hållbarhetskonferens den 15 september.

Anna Stenstrmer Hllbarhetsansvarig Arlandastad Group

A Sustainable Tomorrow är Sveriges största digiloga hållbarhets- och framtidskonferens som möjliggör för människor med olika bakgrund att träffas.

– Vi ska vara en accelerator för utvecklingen i de områden vi verkar i. För att driva utvecklingen ur ett långsiktigt perspektiv är det av största vikt att samverka över gränser och aktivt bidra till kunskapsutbyte. Vi vill vara en möjliggörare och hoppas att våra två hubbar ska bidra till inspiration, ge möjlighet för kunskapsutbyte och att nätverk breddas, säger Anna Stenströmer Hållbarhetsansvarig, Arlandastad Group.

A Sustainable Tomorrow samlar en rad starka profiler som belyser olika aspekter av årets fokusområde, Disruption. Målet att ge kunskap om vad disruption innebär och hur disruptivt tänkande kan appliceras på olika verksamheter. Vi har inte tid att ta små steg, det är bara sju år kvar till 2030. 

– Konferensen är en unik plattform för samarbete och gränsöverskridande möten där vi samlar krafterna, tänker och agerar tillsammans med de Globala målen i fokus. Som exempel kan vårt aktuella projekt med fullstora autonoma eldrivna bussar eller lanseringen av vårt nya hållbarhetsramverk ”Framtiden” vara relevant kunskapsdelning till andra aktörer. Vi ser fram emot att bli en officiell hubbarrangör för Sveriges största digiloga hållbarhets- och framtidskonferens som sänds 15 september från hubbar runt om i hela Sverige, säger Anna Stenströmer.

Hubben i Explore Skavsta

Arlandastad Group arrangerar Skavsta-hubben i samarbete med Nyköpings kommun. Eftermiddagen inleds med cirkulärlunch och kortare presentationer på temat hållbar utveckling. Dagen avslutas med en rad valbara workshops. 

Hubben i Explore Arlandastad

Arlandastad Group arrangerar Arlandastad-hubben i samarbete med Sigtuna kommun. Eftermiddagen går i samverkans tecken och innehåller ett varierat upplägg som inleds med en cirkulärlunch. Eftermiddagens pass inleds med en paneldebatt på temat ”tvärsektoriellt samarbete i regionen”. I panelen sitter RISE, Sigtuna Kommun och Arlandastad Group. Paneldebatten efterföljs av ett antal kortare presentationer från områdets verksamheter med syfte att bygga broar för framtida samarbeten. Dagen knyts ihop av Sigtuna kommun med tankar om hur vi kan samverka och dela kunskap framåt.

Inbjudningar till hubbarna i Arlandastad och Skavsta sker under juli-augusti. För att visa sitt intresse till någon av de två hubbarna, anmäl man sig här: Intresseanmälan A Sustainable Tomorrow. Vill du veta mer om detta kontakta Anna Stenströmer, Hållbarhetsansvarig Arlandastad Group, anna.stenstromer@arlandastad.se.

Preliminärt program:
09.00 Sändningen startar (förmiddagspasset livesänds från båda hubbarna)
09.12–09.23 Sara Nilsson Lööv, Christofer Laurell och Katarina Blomkvist
09.23–10.08 Johan Rockström (engelska)
10.14–10.19 Matilda Machacek och Henrik Linder
10.24–11.04 Märtha Rehnberg
11.04–11.34 Fika
11.42–12.17 Linnéa Claeson
12.24–12.54 Fredrik Reinfeldt
12.54–13.02 Fredrik Reinfeldt, Märtha Rehnberg och Linnéa Claeson
13.10 Sändningen avslutas. 
13.10-14.00-15.00 Cirkulärlunch, Paneldebatt, diskussioner och korta presentationer från områdets verksamheter. Schema för de två hubbarna i Arlandastad och Skavsta kommer se lite olika ut under eftermiddagen. 

Länkar
Läs mer om Nordens största hållbarhetskonferens här
Läs mer om det pågående projektet med de fullstora autonoma elbussarna
Läs mer om Arlandastad Groups tankar kring hållbar utveckling i en intervju med bolagets hållbarhetsansvarig Anna Stenströmer 

För ytterligare information, kontakta:

Sara Johansson, Kommunikationschef
Arlandastad Group
sara.johansson@arlandastad.se
073 034 63 97

Om Arlandastad Group
Arlandastad Group är ett fastighetsutvecklingsbolag med fokus på att ta tillvara potentialen i stora strategiskt placerade områden. I samverkan med partners och samhälle skapar vi hållbara och attraktiva destinationer – vi gör plats för framtiden. Mer om Arlandastad Group finns på www.arlandastadgroup.se.

Arlandastad Groups Certified Adviser är Avanza Bank AB (publ), e-post: ca@avanza.se,
telefon: +46 (0)8 562 250 00.

Anna Stenströmer Hållbarhetsansvarig Arlandastad Group