Ätpunkt Gruppen expanderar på Stockholm Skavsta Airport – öppnar nytt restaurangkoncept i terminalen

PUBLICERAT 13 november 2023

I våras öppnade ett nytt mat- och dryckesutbud på Stockholm Skavsta Airport då Ätpunkt Gruppen etablerade sig på flygplatsen. Nu byggs restaurangdelen mellan incheckning och säkerhetskontroll om för att kunna erbjuda vällagad mat och dagens lunch till både de som reser och för allmänheten. 

Restaurangen t ppnar p Stockholm Skavsta Airport

Satsningarna på att kunna erbjuda ett större utbud av vällagad mat på flygplatsen fortsätter. I april öppnade den nya restaurangen Ät i avgångshallen efter säkerhetskontrollen. Nu tas nästa steg då restaurangen/caféet som ligger mellan incheckningen och säkerhetskontrollen renoveras och byggs om. Även denna restaurang drivs av Ätpunkt Gruppen. Restaurangen kommer vara öppen för alla, även dem som inte reser. Här kommer besökarna kunna njuta av Ät:s koncept, vällagad mat lagad på fina råvaror. 

- Vi är glada över att Ätpunkt Gruppen fortsätter utveckla sin verksamhet på Skavsta. Det finns en efterfrågan på vällagad mat även innan säkerhetskontrollen och inte bara från resenärer utan också från de som arbetar i området, säger Maria Karlsson, chef Fastighetsförädling Explore Skavsta. 

Restaurangen/caféet mellan incheckningen och säkerhetskontrollen kommer att hålla stängt under renoveringstiden och nyöppnar i början av december. 

- Vår etablering på Stockholm Skavsta Airport har varit lyckad och det känns kul att vi nu tar nästa steg med att expandera vår restaurang ut i terminalen på flygplatsen. Detta är en naturlig utveckling i vår resa till att skapa en mötesplats kring vällagad mat och dryck även för de som arbetar på flygplatsen, gäster som inte reser och för hela Skavstaområdet. En plats som vi har en enorm framtidstro på, säger Sasse Sepehrazar, vd Ätpunkt Gruppen. 

Dagens lunch 

Utbudet kommer bestå av vällagad mat, grab and go-koncept och fulla rättigheter vad gäller dryck. Varje vardag kommer dagens lunch att serveras. Man kommer kunna äta lunchen på plats eller köpa med sig en matlåda.  

Under årets varma månader finns en uteservering i anslutning till restaurangen. Även denna får ett ansiktslyft under renoveringen. 

Ätpunkt Gruppen driver restaurangerna Ät, Nyköping Brewing och Svärdsklova Restaurang, vilka alla är lokala och välkända restauranger i Nyköping. 

Restaurangen ät. öppnar på Stockholm Skavsta Airport
Restaurang ät:s logotyp på en ljusskylt